AIM Sweden blir ISO-certifierat

Den Östersundsbaserade servicebyrån och ingenjörsföretaget AIM Sweden har certifierats enligt ISO13485:2016 Ledningssystem för kvalitet och krav för regulatoriska ändamål. Med certifieringen kan AIM Sweden nu tillhandahålla kontraktstillverkade medicintekniska produkter, som patientspecifika implantat eller serietillverkade kirurgiska skruvar.

– På AIM har kunderna och produkternas kvalitet alltid legat nära kärnan av verksamheten och det långsiktiga engagemanget förstärks ytterligare av den här certifieringen, säger företagets vd Göran Elovsson.

Certifieringen gäller inte endast för företagets medicintekniska produkter, utan för hela produktportföljen. AIM Sweden valde UKAS ackrediterade BSI Group som anmält organ.

– Vi valde att gå vidare med erkända BSI Group som anmält organ, inte bara på grund av deras goda anseende utan också för att de var en av få anmälda organ som erbjöd certifiering mot den senaste revisionen av ISO13485, säger företagets operativa chef Peter Vomacka. Som allt annat här på AIM så värdesätter vi att ligga i tillverknings-teknologins framkant och kvalitetsarbetet utgör inte ett undantag till det tillvägagångssättet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *