Markforged satsar på industri med två nya lösningar

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 augusti 2017

Markforged fortsätter att fokusera på industrianvändarna med två nya 3d-skrivarlösningar – X3 och X5. Samtidigt döper företaget om Mark X till X7. I och med släppet har företaget tre modeller med fokus på industrianvändarna.

X3-modellen har stöd för Markforgeds kolfiberfyllda polyamid Onyx. Listpriset ligger på 36 990 dollar. X5-skrivaren har också stöd för Onyx, men även möjligheten att skapa ytterligare styrka med glasfibermaterial. Listpriset ligger på 49 900 dollar.

Flaggskeppet i Markforgeds trehövdade industriserie är X7-modellen, med ett listpris på 69 000 dollar. Här ingår bland annat stöd för kontinuerligt kolfiberproduktion. Dessutom har man fått in en finurlig och kostnadseffektiv laserbaserad inspektion för kvalitetskontroll av de komponenter som kommer ur skrivaren.

 

Läs vidare

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Meltio tar sikte på industrin med nya M600

Meltio har utvecklat en ny generation 3D-skrivare för metall, M600, som ska locka den breda tillverkningsindustrin att anamma additiv tillverkning.
m600_workspace-scaled-1

Metallkit nu även för S7-modellen

Ultimakers Metal Expansion Kit har tidigare funnits tillgängligt för modellen S5. Nu kan även användare av S7:an printa metalldelar med detta tillägg.
um-metalfff-expansionkit-ecosystem-scaled

Startup får pris för innovativ metallskrivare

Procada från Trollhättan har utvecklat en 3D-skrivarteknik som bland annat gör det möjligt att printa produkter i lättviktsmetall. För detta har de fått pris som Årets startup.
Almir-Heralic-medgrundare-Procada-kalibrerar-ett-3D-skrivarverktyg-som-sitter-pa-en-industrirobot.-Foto-Jimmy-Delwer

Senaste nytt

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Stratasys frågar kunderna om råd

Stratasys har bildat en Customer Advisory Board (CAB) för att driva både samarbeten och innovation inom additiv tillverkning. Rådet består av tolv medlemmar från både stora företag och forskningsinstitut.
Stratasys Formnext 2023

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi