Inför första norska 3dp-konferensen

Egil Smalberget, 3dpnorge, Mattias Kristiansson, 3dp.se.

Vi på 3dp.se och 3dpnorge.no är på plats på Advanced Engineering-mässan Oslo för att förbereda inför 3dp Norges första konferens, 3dp-Dagen. Ett femtiotal vd:ar, ingenjörer, produktionsledare och tekniska chefer kommer att få ta del av ett konferensprogram särskilt riktat mot norsk industri.

Vi har bjudit in flera norska 3d-skrivarpionjärer, som servicebyrån Nordic 3D, en av Norges främsta prototyptillverkare. Även industriella slutanvändare som Fosstech, Tronrud Engineering, och AS OM BE Plast. Många frågeställningar kommer att handla om verktygstillverkning inom formsprutning, men även skräddarsydda jiggar och fixturer för industribruk, programvara och strategier för konstruktion av 3d-utskrivna komponenter samt investeringsfrågor.

Moderator för 3dp-Dagen Norge är 3dpnorges redaktör Egil Smalberget. Huvudsponsor är Canon.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: