Siemens bygger programvara med HP

Det senaste i raden av samarbeten mellan HP och Siemens handlar om programvara. Företagen ska utveckla en HP-certifierad verktygslåda specifikt framtagen för Multi Jet Fusion-tekniken.

NX, som modulen heter, ska enligt företagen vara en totallösning för konstruktion, produktion och hantering av 3d-utskrivna slutprodukter. I modulen ingår funktioner för design, optimering, simulering, jobbförberedelse, inspektion och nesting, med mera. I framtiden kommer man också att lägga till funktioner för materialkaraktärisering ner på voxelnivå, för att på så sätt bättre kunna styra textur, densitet, hållfasthet, friktion, termisk resistens, med mera, i 3d-utskrivna detaljer.

Företagen arbetar även på att ta fram guider för CAD-konstruktörer och industridesigners som vill arbeta med redesign av befintliga produkter. HP har sedan de aviserade att de var på väg in i AM-världen med egen lösning, arbetat aktivt med att röra sig från prototypsidan, och istället fokusera på slutprodukter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *