Bättre glid med personaliserade pjäxor

Belgiska ingenjörsföretaget och servicebyrån Materialise står bakom flera uppmärksammade projekt inom livsstils- och modeindustrierna. Nu inleder man samarbete med Tailored Fits, en schweizisk tillverkare av vintersportutrustning. Målet är att utveckla ett komplett produktionsflöde för skräddarsydda pjäxor.

Företagen har redan idag en fungerande lösning från användardata till färdig pjäxa. Den bygger på flera funktioner, först är en process där kundens fötter scannas i en Tailored Fits-butik. Datat skickas sedan för redigering. I nästa steg 3d-skrivs innersulorna och skeppas tillbaka till butik. Hela processen tar cirka tio dagar.

I nästa steg vill man även kunna personalisera och anpassa innerskon och sedermera även skalet.  Redan nu utför man tester med 3d-utskrivna komponenter med hjälp av ett icke namngivet skidlandslag.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *