Två nya material från Stratasys

Stratasys släpper nu ännu fler material till sin flaggskeppsmodell J750. Tidigare i veckan rapporterade vi om VeroFlex, framtaget specifikt för produktutveckling av glasögonbågar. Nu kommer även gummiliknande Agilus30 och Digital ABS Plus.

Agilus30 är framtaget för prototypframställning, designverifiering och funktionstester av flexibla komponenter, som isoleringar, packningar och gångjärnsprofiler. Enligt Stratasys har man arbetat med att få till en föbättrad ytstruktur som ska ha en bättre gummikänsla än tidigare material. Även rivbeständigheten ska ha förbättrats. En av användarna av Agilus30 är McLaren Racing, som använder 3d-utskrifter i materialet för att simulera installation och prestanda i sina fordon.

Digital ABS Plus är precis som namnet antyder ett ABS-liknande material för mer avancerade produkter, som funktionsprototyper, jiggar och fixturer, formsprutningsverktyg och snäppfästen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *