Årets bästa desktop-skrivare

Webbplatsen All3DP har gett ut en kort guide till årets bästa desktopmaskiner – både FDM och SLA. Användarmässigt ligger maskinerna i prosumer-segmentet, vilket brukar betyda att de kan användas både av konsumenter och företag.

Fem mindre 3d-skrivarmodeller har kommit med i webbplatsens guide. Läs mer om respektive modell nedan.


1. Ultimaker 3
Ultimakers flaggskeppsmodell inom FDM med en rad smarta funktioner, som dubbla skrivhuvuden, snabba byten av skrivhuvuden, trådlös uppkoppling, med mera. Tar material som PLA, ABS, PET, HIPS och Exotics.
Byggvolym: 197 x 215 x 200 mm
Lagerhöjd: 20-200 mikrometer
Pris: 3495 dollar


2. Formlabs Form 2
Mindre SLA-maskin med laser som ljuskälla. Använder Formlabs egna resin för en rad olika applikationer.
Byggvolym: 145 x 145 x 175 mm
Lagerhöjd: 25-100 mikrometer
Pris: 3499 dollar


3. Zortrax M200

En FDM-modell byggd helt i aluminium, vilket ger en god robusthet. Enkel installation och handhavande. Tar material som ABS, HIPS och ULTRAT.
Byggvolym: 200 x 200 x 185 mm
Lagerhöjd: 90-400 mikrometer
Pris: 2100 dollar


4. Ultimaker 2+

Förra generationens Ultimaker som enligt All3DP är ett bra val om du inte har behov av dubbla skrivhuvuden. Tar material som ABS, PLA och Exotics.
Byggvolym: 230 x 225 x 205 mm
Lagerhöjd: Ner till 20 mikrometer
Pris: 2499 dollar


5. Lulzbot Taz 6

Stor FDM-maskin som klarar flera spännande material och som är enkel att handha. Tar material som ABS, PLA, HIPS, PVA, Bronze med flera.
Byggvolym: 280 x 280 x 250 mm
Lagerhöjd: 50-500 mikrometer
Pris: 2500 dollar

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Minskade produktionsstopp med additiv tillverkning

Sedan det holländska företaget The Chocolate Factory, som driver ett nätverk av förpackningsmaskiner, börjat skriva ut maskindelar i 3d-skrivare har företaget reducerat driftstoppen i produktion, och därmed förbättrat kontinuiteten. The Chocolate Factory har tidigare haft problem med återkommande driftstopp, då en av de kritiska komponenterna – en krokformad metalldel som används för att lyfta stänger […]

Publicerat av: 

Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet. För Continental har den additiva […]

Publicerat av: 

NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar

Fönster- och dörrföretaget NorDan AB satsar på additiv produktionsteknik och investerar i en 3d-skrivare för utskrift för produkter i fullstorlek: upp till 1,5 meter i bredd och 2,5 meter i höjd. Vid större format kan produkten skrivas ut i delar och sammanfogas. Företaget har ingått ett kontrakt med BLB Industries AB i Värnamo för leverans […]

Publicerat av: 

Teledyn RESON nysatsar inom additiv tillverkning

Danska företaget Teledyne RESON konstruerar och tillverkar avancerad sonarutrustning för att undersöka och kartlägga havsbotten med 3d-scanning. Kundkretsen är global och består främst av kunder inom det marina, forskningsinstitut, myndigheter och militär. 2010 investerade bolaget i en Stratasys uPrint Plus för användning inom produktutveckling och utskrifter av prototyper. Nu, efter 20 000 utskriftstimmar, ersätts 3d-skrivaren […]

Publicerat av: 

Nytt sjöfartskonsortium vill skriva ut reservdelar ombord 

Maersk Line och Maersk Tankers, som ingår i Maersk Group – världens största containerrederi har som deltagare i ett konsortium utvecklat metoder som syftar till att utbilda fartygspersonal i 3d-skrivarteknik. Tanken med projektet, som finansieras av Danska Sjöfartsfonden, är att minska behovet av frakt och förvaring av reservdelar ombord, och istället skriva ut dessa vid […]

Publicerat av: