Halvdagskonferens med SVEAT

FOTO: Creative Commons

På Industrimässorna på Kistamässan den 11 oktober blir det en halvdagskonferens i regi av branschorganisationen SVEAT. Under en förmiddag bjuder de på kunskap om design, teknik, 3d-utbildning och metaller.

Dagen börjar klockan 9.00 med en introduktion av SVEAT och håller på till klockan 12. Se mer om programmet nedan.

• Introduktion till 3D-printing – nästa industriella revolution, Daniel Ljungstig, 3DVerkstan

• Kompetensutveckling för 3D-CAD och additiv tillverkning – Varför? Hur?

• Design for Additive Manufacturing (DfAM), Daniel Ljungstig, 3DVerkstan. Med exempel från professor Olaf Diegel, LTH

• YH-utbildning inom 3D-teknik, Jenny Sundborg, utbildningsledare för 3D-teknikerutbildningen på Xenters Yrkeshögskola,

• Additiv Tillverkning av nötningståliga metaller, Martin Nilsson, VBN Components

• Konstruktionsmöjligheter för 3D-printing, Kenny Johansson, Acron

Halvdagen är kostnadsfri, men du måste registrera dig. Mer info och registrering här

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: