Arcam får in en miljard på nyemission

FOTO: Creative Commons

Styrelsen i Arcam har beslutat om en nyemission som ska tillföra kassan runt en miljard kronor. Pengarna ska bland annat användas för att öka produktionskapaciteten för metallpulver, mer FoU inom EBM och AP&,C samt förstärka produktionskapacitet av EBM-maskiner.

Styrelsen bedömer att investeringarna ökar Arcams möjligheter och potential att fortsätta växa, samtidigt som riskerna ökar om de högre kostnaderna inte kan kompenseras med högre försäljning på kort sikt.

General Electric, GE, har genom sitt helägda dotterbolag GE Sweden Holdings AB och andra aktieägare, åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar, vilket motsvarar 88,11 procent av den totala emissionen.

Teckningskursen i nyemissionen är 240 kronor per stamaktie. Teckning kan ske under perioden från och med den 25 oktober 2017 till och med den 9 november 2017.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: