Bergslagens verkstadsindustri får bidrag för cirkulär ekonomi

Den regionala innovations- och utvecklingssatsningen Triple Steelix 2.0 har tillsammans med Högskolan Dalarna, Industriellt Utvecklingscenter Dalarna och Dalarna Science Park beviljas bidrag till projektet Cirkulär ekonomi i Bergslagens verkstadsindustri.

Bidraget är på 993 500 kronor och kommer från Vinnova. Projekt pågår fram till slutet av augusti 2018 och syftar till att tillsammans med partners ge bättre kunskap om förutsättningar, möjligheter, utmaningar och hinder för Bergslagens verkstadsföretag att tillämpa cirkulär ekonomi.

– Vi är väldig glada att Vinnova ser innovationspotentialen i projektet som gör att de stöttar oss finansiellt i denna utveckling, säger Nicklas Tarantino, Projektledare Triple Steelix 2.0.

Projektet möter också indirekt frågeställningar och behov inom uppkopplad industri och nya material då lösningen för att arbeta cirkulärt i verkstadsindustrin kan innebära; 3d-skrivarteknik, digitalisering, stordata, smarta material, med mera.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *