Sony satsar på scanning i telefonen

Sonys nya lur, Xperia XZ1, har inbyggd teknik för enklare 3d-scanning. Och med ett nytt samarbete med franska servicebyrån Sculpteo har Sony förenklat för de användare som vill skriva ut sina inscannade alster, vare sig det är glada bebisar eller lyxiga bakverk.

Scanning och beställning av utskrift görs i nya appen 3D Creator. Här finns fyra olika inscanningslägen, från huvudscanning, till friformsscanning. Vill man beställa utskrift från Sculpteo går det att välja färger och storlek. Betalning görs direkt i appen.

Inscanningar sparas i .obj-format och kan även skickas till andra användare eller sparas ner för redigering i CAD-program som har stöd för .obj.

Frågan är hur välanvänd 3d-scanningsfunktionen blir och hur många beställningar Sculpteo får på utskrifter från Sony-lurar. Om det är ett segment i 3dp-världen som tagit rejält med stryk, så är det konsument/maker-sidan. Det kan både jättar som Stratasys och 3D Systems vittna om.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *