Epson utvecklar industriell 3d-skrivare

Minori Usui, vd för Seiko Epson-koncernen.

Det japanska skrivarföretaget Epson har tidigare sagt att man följer utvecklingen i 3d-skrivarvärlden. Nu är företaget igång med att utveckla en industriell lösning som ska släppas inom de närmaste två åren.

Därmed sällar sig Epson till ”2d-skrivarföretag” som HP, Mimaki. Ricoh, Canon, som alla tagit klivet över till 3d. Epsons 3d-skrivarlösning kommer att vara anpassad för industriellt bruk och tillverkning av slutprodukter. Man kommer att lägga stora resurser på ett brett materialutbud, som man menar, är nyckeln till en bred acceptans av tekniken. Men även högra hastighet och upplösning.

– Vi vill kraftfullt förbättra alla dessa tre områden och utveckla en 3d-skrivare som kan användas i en tillverkningsmiljö, säger Minoru Usui, vd, Seiko Epson.

Företagets kompetens inom bläckstråleskrivare för pappersutskrift kan nog sägas vara vägledande i vilken teknik man satsar på.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *