HP:s produktionsmaskin mer produktiv

HP släpper nu en första uppdatering till sin Jet Fusion 4200, med delvis nya namnet 4210. Den extra ”tian” ska markera att produktiviteten förbättrats. Det har man bland annat löst genom att maskinen nu kan hantera större materialvolym, över 1000 liter, menar HP. I praktiken innebär det att 4210:an kan producera under längre tidsperioder eftersom materialbytena blir färre.

Parallellt med den lilla uppdateringen släpper HP även tre nya material för sin maskin. HP 3D High Reusability PA11 är framtaget för ändamål som proteser och sportprodukter. HP 3D High Reusability PA 12 Glass Beads är ett glasförstärkt PA12 för gjutformar, formsprutningsverktyg och industribehov som kåpor. HP 3D High Resuability Polypropylene är ett PP-material för detaljer spom behöver ha låg vikt och vara vattentäta. Materialet är även kemiskt resistent.

Existerande kunder ska kunna uppgradera till 4210 mot en ännu icke specad summa.

Slutligen välkomnar också HP de båda materialföretagen Dressler Group och Lubrizol in i värmen. De blir nu en del av HP:s Open Materials Platform.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *