Digital Mechanics tar stororder på slutprodukter

Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg på Digital Mechanics.

Västeråsbaserade servicebyrån Digital Mechanics tar hem en order på totalt 1,7 miljoner kronor. Den icke namngivna kunden är en stor svensk maskinbyggare som är verksam på den globala marknaden.

– Vi bedömer vår nya order för digital produktion som den hittills största i Sverige säger ägarna Fredrik Finnberg, vd, och Anders Sjöberg, marknad och försäljning.

Ordern består av flera komponenttyper som Digital Mechanics fått använda stora delar av maskinparken. Huvudparten är producerad med FDM-teknik, några enstaka procent med nya HP-installationen. Ytterligare några procent med företagets polyjet-maskin, där man kört med dubbla material för att få fram en komplex komponent med olika materialegenskaper.

– Stora delar av svensk industri har börjat inse fördelarna med digital produktion, men en omställning från traditionella tillverkningsmetoder tar naturligtvis tid, säger Fredrik Finnberg. Vår stororder är ett viktigt genombrott och början på en stor och intressant omställning i svensk industri där 3d-skrivarteknik blir allt viktigare. Ordern är ett tydligt tecken på den omställningen.

– Vi har redan börjat producera och dellevererar ordern i batcher i den takt kunden behöver ha detaljerna till sin produktion, säger Anders Sjöberg. De senaste åren har vi organiserat om vår verksamhet, tänkt i nya banor, utvecklat 3d-tekniken och utbildat vår personal för att ta steget över till digital produktion i stora serier. Vi ser den aktuella orden som ett kvitto på att vi har tänkt och agerat rätt, och är förberedda och ordentligt rustade för den kommande utvecklingen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: