Digital Mechanics tar stororder på slutprodukter

Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg på Digital Mechanics.

Västeråsbaserade servicebyrån Digital Mechanics tar hem en order på totalt 1,7 miljoner kronor. Den icke namngivna kunden är en stor svensk maskinbyggare som är verksam på den globala marknaden.

– Vi bedömer vår nya order för digital produktion som den hittills största i Sverige säger ägarna Fredrik Finnberg, vd, och Anders Sjöberg, marknad och försäljning.

Ordern består av flera komponenttyper som Digital Mechanics fått använda stora delar av maskinparken. Huvudparten är producerad med FDM-teknik, några enstaka procent med nya HP-installationen. Ytterligare några procent med företagets polyjet-maskin, där man kört med dubbla material för att få fram en komplex komponent med olika materialegenskaper.

– Stora delar av svensk industri har börjat inse fördelarna med digital produktion, men en omställning från traditionella tillverkningsmetoder tar naturligtvis tid, säger Fredrik Finnberg. Vår stororder är ett viktigt genombrott och början på en stor och intressant omställning i svensk industri där 3d-skrivarteknik blir allt viktigare. Ordern är ett tydligt tecken på den omställningen.

– Vi har redan börjat producera och dellevererar ordern i batcher i den takt kunden behöver ha detaljerna till sin produktion, säger Anders Sjöberg. De senaste åren har vi organiserat om vår verksamhet, tänkt i nya banor, utvecklat 3d-tekniken och utbildat vår personal för att ta steget över till digital produktion i stora serier. Vi ser den aktuella orden som ett kvitto på att vi har tänkt och agerat rätt, och är förberedda och ordentligt rustade för den kommande utvecklingen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *