Rapport om 3d-skrivarteknik i skolan

En ny rapport från analysföretaget Research and Markets ser närmare på hur användningen av 3d-skrivarteknik för skolor och utbildningsinstitut utvecklas mellan 2017-2021. Enligt företaget kommer den årliga tillväxttakten att landa på närmare 20 procent. Det är nästan i linje med den årliga utvecklingen för den globala 3d-skrivarmarknaden.

Rapporten Global 3D Printing Market in Education Sector 2017-2021 bygger på data från ledande industriexperter och täcker marknadssektorer och förväntad tillväxt de kommande fem åren. I rapporten ingår även en diskussion med några av de ledande leverantörerna på området.

En tydlig trend inom skolor och utbildning är det växande antalet makerspace. Dessa samarbets-hubbar ligger ofta i nära anslutning till grundskolor, gymnasier och högskolor/universitet. Ofta består maskinparken i dessa inte bara av 3d-skrivare, utan även av fräsar, laserskärare, programvara, svetsutrustning, med mera.

En av de huvudsakliga drivkrafterna för tillväxttakten är de ökande investeringarna i 3d-skrivarteknik och hur användningen av tekniken främjar inlärning och entreprenörskap.

Mer info om rapporten finns här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *