Nyinstiftat svenskt pris inom additiv tillverkning

Mats_Falck_SveatBranschföreningen Svensk Additiv Tillverkning, SVEAT instiftar ett nytt branchpris: SVEAT Award/Swedish AM Award. Vinnarna utses på 3d-konferensen i Jönköping 17 maj 2018, och kommer tilldelas de personer, utbildningar, skolor eller lärosäten som gjort viktigast insatser för eller framsteg inom additiv tillverkning.

För 2018 års utlysning gäller:

– Bästa examensarbete från högskola/universitet samt

– Bästa projekt från YH-utbildning

– Priset instiftas för att uppmärksamma additiv tillverkning och det som händer inom området runtom på svenska utbildningar. Vi tänker att dessa priskategorier i framtiden ska följas av andra mer inriktade på till exempel industri. Ett av huvudsyftena för Sveat är att informera om och uppmärksamma additiv tillverkning på olika vis, säger Mats Falck, ordförande för Sveat.

Inkomna förslag ska beskriva minst en fördel som endast kan fås med additiv tillverkning till skillnad från konventionell tillverkningsteknik. Fördelarna kan röra sig om kortade ledtider, designfrihet, minskad miljöpåverkan, nya material, individanpassning. För mer information, se Sveats webbplats.

– Liksom tidigare år har vi förlagt konferensen i samband med Sveats årsmöte och i år gör vi den i samarbete med Elmia. Framför allt eftersom vi vill variera den geografiska platsen för vårt årsmöte och för de vinster vi ser med att Elmia kör fem industrimässor samma vecka. Dessutom gör de i samband med dessa, för första gången, en ny 3d-mässa. Programmet för konferensen är ännu inte helt spikat men den kommer att gå av stapeln 16 maj. Sveat har alltså även sitt årsmöte den dagen, säger Mats Falck.

Ansökan skickas till info@sveat.se senast fredag 20 april 2018. Priset inom vardera kategorin består av diplom och 5000 kr. Priset delas ut i samband med den 3D-konferens som arrangeras i samarbete med Elmia i Jönköping 16 maj 2018. Vinnare utses av SVEATs styrelse.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *