Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Continental

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet.

För Continental har den additiva tillverkningen – och användningen av M 290-systemet – möjliggjort nya produktionsformer, samt en snabbare och mer kostnadseffektiv produktion, menar EOS.

– Vi är väldigt stolta över vårt gemensamma projekt med Continental och ser fram emot att stötta kunden genom hela projektet. I synnerhet var den starka andan i samarbetet mellan våra företag ett viktigt kriterium i Continentals beslut att arbeta tillsammans med EOS. Vi är också väldigt glada att kunna erbjuda Continental all vår hjälp som de kan behöva i andra fascinerande projekt framöver, säger Markus Glasser, Senior Vice President Region Export på EOS.

EOS M 290 har en byggvolym på 250 x 250 x 325 millimeter. Systemets användargränssnitt och programkonceptet – med en kombination av öppna och standardiserade parametrar – och det förbättrade filtersystemet, är speciellt utvecklade för industriproduktion, enligt EOS.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *