Apple tar patent på system för 3d-utskrifter

Apple_logo_PNG19688

Den 16e januari beviljades teknikjätten Apple patent på ett system för 3-utskrifter i färg. Eller som det står i patentansökan: ‘Metod och utrustning för tredimensionell utskrift av föremål i färg. Enligt patentansökan, som lämnades in i 2014, ska det vara möjligt att addera färg både under och efter tillverkning.

Syftet är också att utöka användandet av 3d-skrivare, genom att förbättra 3d-tekniken och stimulera till fler mångsidiga och användbara vardagsprodukter, rapporterar 3ders.org.

Patentets utformning stipulerar användande av en ”icke-övergående programlagringsenhet” som kan läsa en 3d-utskrivbar fil, applicera färg automatiskt, för att sedan skicka koden vidare till en 3d-skrivare. Det innehåller också regler för användandet av en plattform som håller det 3d-skrivbara objektet, samt utförandeformen för ‘en datorimplementerad metod för att skriva ut specialtillverkade objekt’.

Hur patetent kommer påverka att 3d-branschen står ännu inte klart.

Patentet, ett av totalt 44 som beviljades Apple under samma dag, finns att läsa i sin helhet nedan:

Systems, computer readable media, and methods for printing of 3D objects in color are disclosed. In general, a 3D object may be produced and colored by a 3D printer using the same digital 3D model. The digital model for a desired 3D object may be revised to include a process for coloring the object by the 3D printer. In one embodiment, this may involve coloring to the object after it has been made. In an alternative embodiment, color may be added as the object is being made. Because the 3D model provides knowledge of the surface, contours and all the coordinates of the 3D object being printed, the object can be colored using the same digital model.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *