Apple tar patent på system för 3d-utskrifter

Apple_logo_PNG19688

Den 16e januari beviljades teknikjätten Apple patent på ett system för 3-utskrifter i färg. Eller som det står i patentansökan: ‘Metod och utrustning för tredimensionell utskrift av föremål i färg. Enligt patentansökan, som lämnades in i 2014, ska det vara möjligt att addera färg både under och efter tillverkning.

Syftet är också att utöka användandet av 3d-skrivare – genom att förbättra 3d-tekniken och stimulera till fler mångsidiga och användbara vardagsprodukter, rapporterar 3ders.org.

Patentets utformning stipulerar användande av en ”icke-övergående programlagringsenhet” som kan läsa en 3d-utskrivbar fil, applicera färg automatiskt, för att sedan skicka koden vidare till en 3d-skrivare. Det innehåller också regler för användandet av en plattform som håller det 3d-skrivbara objektet, samt utförandeformen för ‘en datorimplementerad metod för att skriva ut specialtillverkade objekt’.

Hur patetent kommer påverka att 3d-branschen står ännu inte klart.

Patentet, ett av totalt 44 som beviljades Apple under samma dag, finns att läsa i sin helhet nedan:

Systems, computer readable media, and methods for printing of 3D objects in color are disclosed. In general, a 3D object may be produced and colored by a 3D printer using the same digital 3D model. The digital model for a desired 3D object may be revised to include a process for coloring the object by the 3D printer. In one embodiment, this may involve coloring to the object after it has been made. In an alternative embodiment, color may be added as the object is being made. Because the 3D model provides knowledge of the surface, contours and all the coordinates of the 3D object being printed, the object can be colored using the same digital model.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: