Danska Teknologiska Institutet startar center för additiv tillverkning

Danska_Teknologiska_Institutet
Danska Teknologiska Institutet i Taastrup satsar 116 miljoner kronor på AM-LINE 4.0, ett center för additiv tillverkning. Initiativet syftar till att hjälpa små och mediumstora företag till kostnadseffektiva satsningar inom 3d-utskrift.

Centret kommer vara utrustat med 3d-skrivare för både polymer och metall, utrustning för värme- och ytbehandling, teknik och verktyg för kvalitetssäkring och efterbehandling, rapporterar 3ders.org.

AM-LINE 40 förväntas stå klart under våren 2018, och finansieras kommande fyra år i samarbete mellan bland annat Danfoss, Made, Grundfos, DTU och Scada Minds.

– [Centret] kommer ge små företag en bra och tydlig chans att komma igång med de nya möjligheter som 3d-skrivartekniken erbjuder. Digitalisering är viktig för utvecklingen av företag inom många olika områden. Här kan projektet bli en hävstång, säger Kent Damsgaard, direktör för Danska industriförbundet.

För att ytterligare hjälpa företagen att implementera och använda tekniker för 3d-utskrift kommer AM-LINE 4.0 också bistå med träningsprogram och konsultation.

– Vi kommer erbjuda företag som är nya inom 3d-utskrift ett brett utbud av skräddarsydda uppgraderingskurser. Till exempel korta, inspirerande workshops för långsiktiga framsteg, säger Jeppe Skinnerup Byskov, sektionsledare på Danska Teknologiska Institutet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “Danska Teknologiska Institutet startar center för additiv tillverkning”
 1. T.A.Hauge skriver:

  Illustrert Vitenskap har en artikkel i sitt nr2/2018 om en 3D utviklet vingeprofil for Boing 777.Ved den Danske Tekniske Høyskole.
  Min private hobby er å tegne og bygge RC modellfly.
  Jeg har funnet frem den såkalt laminære profilen, men den som er avbildet i Illustrert vitenskap ser slanker ut.
  Er det mulig å fremskaffe en eksakt skisse av den. Om ikke dere kan, vil dere være snill å sette meg i forbindelse med noen som kan.
  Med vennlig hilsen Terje

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *