Danska Teknologiska Institutet startar center för additiv tillverkning

Danska_Teknologiska_Institutet
Danska Teknologiska Institutet i Taastrup satsar 116 miljoner kronor på AM-LINE 4.0, ett center för additiv tillverkning. Initiativet syftar till att hjälpa små och mediumstora företag till kostnadseffektiva satsningar inom 3d-utskrift.

Centret kommer vara utrustat med 3d-skrivare för både polymer och metall, utrustning för värme- och ytbehandling, teknik och verktyg för kvalitetssäkring och efterbehandling, rapporterar 3ders.org.

AM-LINE 40 förväntas stå klart under våren 2018, och finansieras kommande fyra år i samarbete mellan bland annat Danfoss, Made, Grundfos, DTU och Scada Minds.

– [Centret] kommer ge små företag en bra och tydlig chans att komma igång med de nya möjligheter som 3d-skrivartekniken erbjuder. Digitalisering är viktig för utvecklingen av företag inom många olika områden. Här kan projektet bli en hävstång, säger Kent Damsgaard, direktör för Danska industriförbundet.

För att ytterligare hjälpa företagen att implementera och använda tekniker för 3d-utskrift kommer AM-LINE 4.0 också bistå med träningsprogram och konsultation.

– Vi kommer erbjuda företag som är nya inom 3d-utskrift ett brett utbud av skräddarsydda uppgraderingskurser. Till exempel korta, inspirerande workshops för långsiktiga framsteg, säger Jeppe Skinnerup Byskov, sektionsledare på Danska Teknologiska Institutet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

En kommentar till “Danska Teknologiska Institutet startar center för additiv tillverkning”
 1. T.A.Hauge skriver:

  Illustrert Vitenskap har en artikkel i sitt nr2/2018 om en 3D utviklet vingeprofil for Boing 777.Ved den Danske Tekniske Høyskole.
  Min private hobby er å tegne og bygge RC modellfly.
  Jeg har funnet frem den såkalt laminære profilen, men den som er avbildet i Illustrert vitenskap ser slanker ut.
  Er det mulig å fremskaffe en eksakt skisse av den. Om ikke dere kan, vil dere være snill å sette meg i forbindelse med noen som kan.
  Med vennlig hilsen Terje

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: