3D Center expanderar och öppnar nytt kompetenscenter för additiv tillverkning

3D_Center3D Center i Västervik tillhandahåller 3d-skrivare för professionell användning, uthyrning, utbildning, utvärdering och service. Kunderna består bland annat av företag inom fordonsindustri, plastindustri och maskintillverkning. Sedan den 22 januari återfinns företaget på ny adress: Kvarngatan 10 i Västervik.

– 3D Center har varit verksamma i sex år och den ursprungliga lokalen på 150 kvadratmeter fungerade bra initialt. Men när marknaden för 3d-tillverkning tog fart, framförallt på produktionssidan, kände vi att tiden var mogen att flytta till större lokaler, och samtidigt ta in ny personal, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

I de nya lokalerna, på 700 kvadratmeter, kommer företaget hjälpa kunder med bland annat utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning. I showroomet finns fullt installerad utrustning av olika 3d-tekniker, projektrum, konferens och verkstad. Bland annat en HP Jet Fusion 4200.

– Företag behöver de veta om kvaliteten håller för storskalig produktion, innan de investerar. Då behövs konkreta bevis. Vi kommer därför ge kunderna möjlighet att testköra produkter och prototyper över tid. Den här typen av utvärderingstjänst är ny inte bara för oss, utan för hela branschen. Vi kommer också satsa mer på kunskapsspridning, bland annat genom att arrangera visningar, konferenser, och genom att erbjuda skräddarsydda företagspaket. Intresset för additiv tillverkning ökar, men den generella kunskapen kring vad tekniken kan åstadkomma behöver öka, både i Sverige och i resten av världen, berättar Ulf Qviberg.

Alla nyheter till trots, vissa saker förblir: Fokus kommer även fortsättningsvis ligga på HP Jet Fusion-tekniken.

– Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden, men även vårt partnerskap med HP. De är utan tvekan det mest kostnadseffektiva alternativet inom additiv tillverkning. I början av 2018 kommer ytterligare en HP-plattform att lanseras, som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen innebär en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare, men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer information kring den nya HP-plattformen delges vid vår invigning, 7-8 mars, säger Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: