Nyförvärv ska bidra till utveckling av digital fabrik

Från vänster: Ditar Isai, ordförande på Wilron Holding AB, David Mörk, vd på Wilron Holding AB och Henrik Lundell, vd på Prototal Industries AB.

Servicebyrån Prototal fortsätter i samma bana som förra året och värvar nu Premould, Premould CAM och Preshape. En satsning som ska bidra till deras renodling av digital tillverkning av plastkomponenter.

I juni 2017 fick Prototal en ny ägare, WilRon Holding, och i december köpte de upp GT Prototyp Ystad. Sen dess har Prototals verksamhet utvecklats till en digital fabrik med inriktning på plastkomponenter. Nu tar företaget ännu ett steg och adderar ytterligare tre bolag till verksamheten: Premould AB, Premould CAM AB och Preshape AB. Därmed blir Prototals samlade maskinpark för additiv tillverkning störst i Europa.

–Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven. Uppköpen är en naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter. Förvärven av dessa bolag stärker vår lokala närvaro i Jönköpingsregionen och vi fortsätter stolt med vårt bygge av ett högteknologiskt center inom plastproduktion, berättar Henrik Lundell, vd på Prototal.

Samtliga tre bolag kommer bidra med spetskompetenser till Prototal. Premould arbetar inom framställning av formsprutningsverktyg, Premould CAM är en aktör inom digitalisering och automation av NC-bearbetning och Preshape jobbar med vakuumgjutning av plastkomponenter.

– Efter renodlingen av verksamheten lägger vi nu fokus på att skapa industriellt ledarskap inom våra prioriterade teknikområden. Genom förvärven konsolideras unik kompetens för vårt fortsatta arbete med att skapa en digitala fabrik för plastkomponenter, säger David Mörk, vd på Prototals ägarbolag WilRon Holding.

Prototal omsätter 270 miljoner kronor och har 160 anställda på fyra orter, varav huvudfabriken i Jönköping har 70 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *