Acron investerar i metallskrivare

Acron-metall-Kenny-Johansson

Kenny Johansson, vd på Acron.

Servicebyrån Acron investerar sju miljoner i en 3d-skrivare för metall. – Vi blir nu en komplett leverantör av både plast- och metalldetaljer, säger Acrons vd Kenny Johansson.

I december förra året kunde 3dp berätta att servicebyrån Acron startat en ny tjänst för 3d-utskrifter i metall. Redan då såg de stor potential i tekniken, något som även ligger till grund för deras senaste investering – en egen metallskrivare. Valet föll på M2 Multilaser från Concept Laser och metoden som används är DMLM – Direct Metal Laser Melting. Konkret innebär det att ett metallpulver smälts samman lager för lager med laser. Överblivet material kan återanvändas i framtida utskrifter.

– Jag har följt utvecklingen av olika maskiner under lång tid och redan för cirka åtta år sedan började vi bevaka utvecklingen i övriga Europa. Concept Laser och deras M2 Multilaser är den maskin som bäst uppfyller de krav som vi ställer på en 3d-skrivare för metall, både vad gäller användarvänlighet och maskinens prestanda, säger Kenny Johansson till 3dp.

3d-skrivna metalldetaljer.

Investeringen innebär att Acron kommer kunna leverera detaljer i både plast och metall. För kunderna betyder det närhet till tillverkningen och en högre servicegrad, menar Kenny Johansson.

– Bara 3d-skrivaren med kringutrustning hamnar på cirka sju miljoner kronor. Det är en del av en satsning som startade för drygt tre år sedan. Totalt har vi investerat runt 22 miljoner kronor, med bland annat två nya SLS-maskiner för polyamid och en sänkgnist för att kunna ta hand om och efterbearbeta 3d-skrivna metallkomponenter och verktygsdelar, säger Kenny Johansson.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *