Siemens satsar på 3d-fabrik

Den nya fabriken är ett steg i Siemens digitaliseringsstrategi.

Siemens investerar 27 miljoner euro i ny fabrik i Worcester, Storbritannien. Inom de närmsta fem åren ska fabriken bestå av 50 industriella 3d-skrivare.  

För drygt ett år sedan lyckades Siemens 3d-skriva fungerande gasturbinskolvar i sina fabriker i Finspång och Worcester. Framgångarna har lett till att Siemens nu gör ytterligare satsningar, som en del i Siemens strategi att leverera service inom additiv tillverkning globalt.

Willi Meixner

Willi Meixner.

– Det är en viktig pelare i vår digitaliseringsstrategi och investeringen understryker vår tro på en stor potential för innovation och tillväxt inom sektorn för additiv tillverkning, säger Willi Meixner, vd för Siemens Power and Gas Division.

I samband med att Siemens blev majoritetsägare i Materials Solutions, införskaffade de även 17 industriella 3d-skrivare. Samtliga från EOS varav 14 i modellen M270/290, två M400-1 och en M400-4. Detta innebär en förväntad ökning av 33 nya 3d-skrivare. Exakt vilka modeller det kommer bli är ännu inte avslöjat. Fabriken kommer generera runt 50 nya arbetsplatser.

Fabriken kommer att drivas av Siemens Digital Enterprise-lösningar och fokusera på samtliga delar i den industriella värdekedjan. Hit räknas allt ifrån programbaserade system till automation, bland annat inom flygindustrin, bilindustrin och motorsport. Om allt avlöper planenligt kommer produktionen i Worcester-fabriken att dra igång i september.

The picture shows the new manufacturing facility of Materials Solutions Ltd.

Fabriken har en golvyta på 4 700 kvadratmeter.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *