Creo 5.0 vill förenkla design av metallutskrifter

Creo-5.0s-improved-UI.-Image-via-PTC.

Creo 5.0 har lagt till nya funktioner som förenklar designprocessen av metallföremål.

PTC uppdaterar CAD-programmet Creo med flera nya funktioner. Enligt PTC innebär detta att användaren på sikt kan spara både tid och pengar. 

Den amerikanska programvaruleverantören PTC släppte i mars en uppgradering av sitt CAD-program Creo. Den nya versionen, Creo 5.0, innehåller ett flertal nya verktyg så som en uppdaterad optimeringsfunktion och ett nytt adderande och subtraherande verktyg för att effektivisera designprocessen. Detta innebär att användaren inte längre behöver exportera sin design till ett annat program inför en 3d-utskrift.

Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

– Produktdesign förändras i grunden och Creo fortsätter utvecklas för att möta kundernas behov, säger Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

En annan nyhet är att designen kan skickas direkt från CAD-programmet till maskinen. För att undvika problem med designen under utskriften kan programmet simulera eventuella flödesproblem. Därmed kan användaren på lång sikt spara både tid och pengar, uppger PTC i ett pressmeddelande.

Som 3dp tidigare skrivit är Creo kompatibelt med Stratasys 3d-skrivare. Enligt PTC kan användaren beställa utskrifter från belgiska 3d-print- och ingenjörsbyrån Materialise, inklusive metallutskrifter, direkt från Creo-plattformen. På så sätt får användaren tillgång till Materialise bibliotek av drivrutiner för skrivare och profiler. Med Creo 5.0 följer också med ett antal mindre uppdateringar. Bland annat ett förbättrat användargränssnitt, verktyg för skapande av geometrier samt förbättringar för plåtbearbetning.

Färdig design för metallutskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *