Massivits skrivare ska boosta dekoren

Den nya skrivaren kan skriva ut objekt i storlek 1,4 x 1,4 meter, som sedan kan sammanfogas vid behov.

avner-israeli

Massivits vd Avner Israeli.

Massivit 3D utökar produktportföljen med en 3d-skrivare för storformat. Enligt tillverkaren kommer skrivaren vara utmärkt för lätta och ihåliga modeller för skyltning.

Den israeliska tillverkaren Massivit släpper en ny storformatsskrivare efter framgångarna med Massivit 1800, som 3dp tidigare skrivit om. Till skillnad från sin föregångare kommer nya Massivit 1500 lämpa sig bättre för en produktionslokal som kräver lägre höjd på maskinen.

– Skrivaren lämpar sig särskilt för produkter som POP och POS-skärmar, upplysta skyltar och rekvisita, samt termoformning för detaljhandel, reklam, underhållning, inredning med mera, skriver Massivit i ett pressutskick.

Skrivaren ska enligt Massivit lämpa sig väl för dekor av skyltfönster.

Likt 1800 använder den nya modellen sig av vad Massivit kallar för Gel Dispensing Printing. Tekniken går ut på att gel extruderas och härdas med uv-ljus, för att få en effekt som påminner om ABS-plast. Enligt Massivit ska tekniken underlätta i produktion av lätta, ihåliga bitar.

– Med den nya maskinen befäster vi vår position gentemot nästa generations visuella kommunikation, säger Massivits vd Avner Israeli.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *