MIT och Boeing vill kunskapsboosta branschfolk

Den nya kursen Additive Manufacturing for Innovative Design and Production, ska öka kunskapen om tillverkningasmetoden hos yrkesverksamma.

MIT, Massachussets Institute of Technology, och flygplanstillverkaren Boeing, startar en ny onlinekurs för yrkesverksamma inom additiv tillverkning. Målet är eliminera kunskapshinder vid införande av tillverkningsmetoden i olika typer av verksamheter. 

Det amerikanska universitetet MIT, Massachussets Institute of Technology, och den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing, startar nu en onlinekurs för yrkesverksamma inom additiv tillverkning.

– Det viktigaste är att vi nu kan tänka på additiv tillverkning som en vanlig produktionsteknik. Därför måste vi påskynda vår förståelse för teknikens fördelar och ompröva hur vi utformar nya delar och produkter, säger kursansvarige John Hart, docent i maskinteknik på MIT och chef för MIT labratory for manufacturing and productivity.

Under den nio veckors långa kursen kommer deltagare få genomföra både teoretiska och praktiska moment. Innehållet ska täcka allt från teknisk kunskap, teori kring de ledande teknikerna för polymer, metaller och avancerade material samt instruera deltagarna i hur man kan implementera tekniken i den egna organisationen.

Kursen startar den 30 april.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *