Bondtech prisas för materialmatare

Martin Bondéus tar emot pris under Jönköpingsgalan för årets innovation.

Martin Bondéus tar emot priset för årets innovation under Jönköpingsgalan 2018.

Bondtech tog hem priset ”Årets innovation” för sin materialmatare för 3d-skrivare under Jönköpingsgalan i helgen. Enligt juryn har den lyckats revolutionera marknaden för både tillverkare och slutanvändare.

Den 21 april arrangerades Jönköpingsgalan av inkubatorn Science Park och organisationen Almi. De som kammade hem priset för Årets innovation var det svenska startupföretaget Bondtech för sin för sin produkt Bondtech Dual Drive Extruder. En materialmatare för 3d-skrivare som enligt företaget ökar både prestanda, hastighet och kvaliteten på utskriften.

– Mataren för filamentet har två drivhjul som greppar materialet på båda sidor. Detta ökar tillförlitligheten och gör det möjligt att köra materialet mycket fortare. Många företag idag som tillverkar 3d-skrivare köper våra produkter och implementerar i sina maskiner, berättar Martin Bondéus, vd på Bondtech.

Enligt juryn har mataren revolutionerat marknaden.

– Genom idogt arbete, med start i källaren, har denna entreprenör visat att det går att bygga en internationell succé på kort tid – även inom hårdvarubranschen. Inom loppet av tre år har företaget gått från idé till utveckling och lansering av en produkt som nu exporteras till över 50 länder. Årets innovation löser inte bara ett på marknaden välkänt problem med avsevärt ökad kvalitet som resultat; den har också lyckats revolutionera marknaden genom att intressera både slutanvändare och tillverkare, skriver Science Park i ett pressmeddelande.

Martin Bondéus startade Bondtech år 2014. I dag levererar de materialmatare till återförsäljare i flera länder.

För Martin Bondéus, som tidigare berättat för 3dp om fördelarna med materialmataren, betyder priset mycket.

– Det känns väldigt roligt att få ett kvitto på sin idé. Det ligger mycket hårt arbete bakom produkten och det känns kul att få uppmärksamhet för det, säger Martin Bondéus.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *