Tuffaste stålet i världen prisas

VBN Components, vinnare av Årets Innovation 2018, Företagargalan Uppsala.

VBN Components, vinnare av Årets Innovation 2018, Företagargalan Uppsala.

VBN Components prisas för vad de menar är världens hårdaste stål för additiv tillverkning, Vibernite 290. – Det visar att det finns ett värde i det vi gör inte bara inom materialbranschen, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Svenska VBN Components, tillverkare av metallkomponenter genom additiv tillverkning, tog under förra veckan emot företagsgalan i Uppsalas pris för årets innovation för sitt stål Vibernite 290. Enligt företaget har de tagit fram det tuffaste rostfria stål i världen för 3d-utskrifter, vilket 3dp även skrivit om tidigare.

– Vi är oerhört glada över att vårt material uppmärksammas med innovationspriset i konkurrens med andra mycket framstående företag. Det visar att det finns ett värde i det vi gör inte bara inom materialbranschen, utan för samhällsutvecklingen i stort, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *