Event kan boosta bioprintingdröm

CELLINK-teamet. Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson.

CELLINK går samman med ARMI BioFab USA och UNH Manchester för det första årliga bioHackNH-evenemanget. – Med våra framtida generations forskare kan vi göra bioprintingdrömmen en verklighet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK.

Det svenska bioskrivarföretaget CELLINK startar tillsammans ARMI BioFab USA och University of New Hampshire i Manchester ett nytt årligt evenemang, bioHackNH, för regenerativ tillverkning. Detta innebär med andra ord tillverkning av mänskliga celler, vävnader eller organ. Under två dagar kommer studenter få möjligheten att utforska och engagera sig inom området och även få möjligheten att tillverka vävnader med CELLINK:s bioskrivare.

 – Detta passar perfekt med vår vision att skapa ett globalt bioprinting-community. Genom att bana väg med våra framtida generations forskare kan vi göra bioprinting-drömmen en verklighet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK.

Eventet äger rum mellan 18-19 maj på University of New Hampshire i Manchester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *