3d-printa mänsklig vävnad i skolan

Cellink Go

CELLINK lanserar en ny 3d-bioskrivare för gymnasie- och universitetsundervisning. – Vi har sett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK. 

Det händer mycket för det svenska bioskrivarföretaget CELLINK just nu, inte minst inom utbildningsområdet. Nu lanserar de en 3d-bioskrivaren CELLINK GO i en mindre skala för gymnasie- och universitetsutbildningar.

– Vi har förstått att byggandet av en industri kräver utbildning, passion och en brinnande önskan om förändring. Under vår resa har vi insett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet och ett behov av att låta studenterna lär sig mer genom hands-on-erfarenhet. Utbildningsvärlden förändras snabbt och studenterna hungrar efter verklig praktisk utbildning eftersom det ökar erfarenheten och förståelsen för utbildningen, säger CELLINKs vd Erik Gatenholm.

erik gatenholm cellink

Erik Gatenholm, vd CELLINK.

I samband med den nya lanseringen startar CELLINK tillsammans med mobbningförebyggande organisationer samt tre ledande forskare inom bioutskrifter en anti-mobbningskampanj under namnet ”Fit for Science”.

– Med Fit for Science vill uppmärksamma att de ”coola kidsen” är de som är intresserade av ett fält som kommer revolutionera vår framtid. Barn retas ofta för att de gillar vetenskap och ses som ”nördar”. Vi vill få bort denna stereotyp och främja att dagens ungdomar som kommer bli de som påverkar vår framtid. Därför spelar vetenskapen en nyckelroll, säger CELLINK:s kommunikationschef Ariel Kramer.

Skrivaren kommer kosta runt 60 000 kronor och levereras tillsammans med biobläck, läroplan, kit samt relaterande produkter som krävs.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *