Carbon utökar materialportföljen

Kontaktdon till fordon som är utskrivna i materialet EPX 82.

Den amerikanska 3d-skrivarutvecklaren Carbon adderar två nya produkter till materialportföljen, Epoxy (EPX) 82 och Elastomeric Polyuretan (EPU) 41. 

EPU 41 är ett elastiskt material som fungerar bra för stötdämpning.

Det första materialet är EPX 82 och har enligt Carbon hög hållfasthet, hög nötningsbeständighet samt en värmetålighet på 115 grader celcius. Materialets egenskaper går att likna med glasfylld PBT. Tänkta applikationsområden är elektriska kopplingshöljen så som kontaktdon, fästen och höljen inom bilindustrin och industrisektorn.

Det andra är elastomermaterialet EPU 41 som enligt tillverkaren är ett rivtåligt material med en hög elastisk förmåga. Carbon skriver också att 3d-utskrivna geometrier ska kunna ersätta stötdämpande skum som ibland används för säkerhet eller komfort i olika produkter. 

Materialen är i nuläget tillgängligt för kunder i Nordamerika, men kommer att släppas globalt vid en senare tidpunkt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *