Hatten av för Sodastreams 3d-printade korkar

Sodastream använder 3d-teknik för att uppmärksamma det stundande brittiska prinsbröllopet. Målet är att samla in pengar till välgörenhet genom att låta fans buda hem de fem flaskorna med specialkorkar. 

Med en timme kvar av budgivningen ligger det högsta budet på denna kreation på 1000 euro, vilket motsvarar cirka 10 000 svenska kronor. Korken föreställer en hatt som Prinsessan Beatrice bar på sin kusin Prins Williams bröllop.

Det israeliska företaget SodaStream, som levererar produkter och maskiner för kolsyrat vatten, släpper en speciellt utgåva av korkar för sina kolsyreflaskor. Företaget har valt att fira det brittiska prinsbröllopet mellan Meghan Markle och Prins Harry den 19 maj med hjälp av 3d-teknik, närmare bestämt genom en begränsad upplaga av korkar. Korkarna är tillverkade med en twist och föreställer hattar inspirerade av ikoniska kreationer som kvinnliga kungligheter burit på sina huvuden.

Den begränsade upplagan auktioneras ut här och alla intäkter går till välgörenhetsorganisationen Surfers Against Sewage, en organisation utvald av Meghan Markle och Prins Harry. Plasten i de 3d-utskrivna korkarna är enligt Sodastream återvinningsbara, vilket ska spegla Surfers Against Sewages drivkraft att minska plasten i haven.

– Jag applåderar för parets initiativ att lyfta målet om en värld fri från plastflaskor och välja Surfers Against Sewage som en av deras officiella välgörenhetsorganisationer. Jag hoppas att andra kommer att bli inspirerade och stå upp för orsaken, säger SodaStreams vd Daniel Birnbaum.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *