Lyckad premiär på 3dp-dagen

Trots ett rejält snöoväder och ett par insnöade talare och besökare blev 3dp-dagen en intressant konferens. Utöver de nio konferenspunkterna blev det bra dialoger i sponsorhallen där besökare kunde få klämma och känna på produkter samt se ett antal maskiner ”in action”. Totalt slöt ett sjuttiotal personer upp på Kistamässan den 5 december.

Don Carli, IT-strateg från New York-baserade Nimahunter, gav ett brett och strukturerat marknadsperspektiv utifrån sin horisont på andra sidan Atlanten. Några av de viktigaste utvecklingarna i USA just nu är samarbeten mellan företag, universitetsvärlden och organisationer. Samtidigt är stora delar av militärindustrin pådrivande i den tekniska utvecklingen.

 

Jonas Runberger, White arkitekter, talade om hur 3d-print kan hjälpa arkitekter att visualisera idéer och vara ett verktyg i experimentarbete som till exempel ska kunna leda till bättre användning av material, återvinning och större hänsyn till miljö.

 

Pär Nobring från R.A.P.S visar prototyper för Esther Ericsson på Kungliga Konsthögskolan. R.A.P.S hade även med sig leverantören Envisiontec och deras representant Darrin Dickinson.

 

Kenny Johansson (till höger), Acron-form, diskuterar teknik med David Eriksson på SKAPA Creative Agency. Kenny var även talare och fokuserade på plastmaterial, deras egenskaper och användningsområden.

 

Kalle Grennfalk, Solidmakarna, demonstrerade 3d-printern som de tagit med.

 

Evald Ottosson (till höger), Protech, med händerna fulla med prototyper. Han hade även med sig en uPrint-maskin som stod och körde ut produkter under dagen.

 

Ett mer skräckinjagande exempel på vad man kan åstadkomma med en printer.

 

Mellan seminarierna fanns det utrymme för vidare diskussioner med sponsorer, talare och besökare.

 

Nora Touré, försäljningschef hos den franska tjänsteleverantören Sculpteo, förklarade hur företaget på tre år byggt upp en infrastruktur för att sälja direkt till konsument och samtidigt låta konsumenten bli delaktig i utformningen av produkterna. Delaktigheten kommer från funktioner på webbplatsen och via appar där slutkunden själv på ett enkelt sätt kan bygga och modifiera sin produkt, oavsett om det är ett skal till Iphone eller en keramikvas. Men själva intjäningen ligger i att Sculpteo 3d-printar produkten.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: