Skräddarsy din egen reservoarpenna

Holländaren Rein van der Mast har under varumärket Pjotr Pens utvecklat världens första reservoarpenna framtagen med additiv teknik i form av metallsintring.

Pennkonceptet kan dock ses lite som ett PR-trick för att exponera det konsultföretag som han varit med att grunda, Solide. Han har dock en poäng i att det finns en affärsmöjlighet i att skräddarsy och personalisera produkter (som pennor) för kunder med plånbok modell större.

Den första modellen som van der Mast tagit fram heter Cavalry och temat är det nederländska kavalleriet. Pennan är gjord i titan med en genomsnittlig väggtjocklek på 0,3 millimeter. Här är både gravering och ett slags skulpturdekoration.

Vill du skräddarsy din egen penna finns det andra metallmaterial att välja mellan. Dock får du räkna med att hosta upp runt 6000 euro för ditt exemplar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: