Exone siktar på nytt material var sjätte månad

FOTO: Istockphoto.com

Den amerikanska hårdvaruutvecklaren Exone kommer att satsa mer resurser på att utveckla och certifiera nya material. För att förverkliga den nya strategin kommer företaget därför att utöka sina produktionscenter från fem till femton stycken år 2015.

Dessutom har företaget utsett en ny teknisk chef, Rick Lucas, med över 20 års erfarenhet av avancerad materialutveckling. Enligt Exones operative chef, David Burns, räknar man med att kunna certifiera ett nytt material var sjätte månad.

Exone har i dagsläget utrustning för produktion med material som rostfritt stål, brons, keramik, kisel och glas. Företaget har stora kunder som Boeing, Ford och Caterpillar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: