AM-Dagen – en heldagskonferens om additiv tillverkning

am_dagen_editorial

Den 19 september på Kistamässan i Stockholm arrangerar vi årets konferens om additiv tillverkning – AM-Dagen.

Under en hel dag får du lyssna på de främsta experterna vad gäller att tillverka additivt i metall och plast. Dessutom finns flera maskiner på plats så att du kan testa själv.

Hälften av alla nya maskiner går nu rakt in i de tillverkande företagen, där de används i utveckling och produktion. Priser på många maskiner har halverats på ett år och flera nya material presenteras varje vecka.

Detta beskriver vi och ger konkreta exempel på under AM-Dagen på Kistamässan i Stockholm den 19 september.

Läs mer och anmäl dig här

Utvecklingen av de additiva teknikerna handlar både om korta serier och skräddarsydd enstycksproduktion, men också att producera komplexa form- och gjutverktyg som traditionell teknik inte rår på. Det som möjliggör denna utveckling är innovationer inom utrustning och material.

AM-Dagen riktar sig till svenska tillverkningsföretag. Under dagen lär du dig hur de olika teknikerna fungerar och vilka egenskaper de olika plast- och metallmaterialen har. Keynote-talare är Phil Reeves från brittiska analysföretaget Econolyst. Han har djupa erfarenheter både från forskarvärlden och affärsutveckling. Phil förklarar framväxten av AM-tekniken och vilka krafter som driver teknikenoch affärerna.

På metallsidan kommer Arcam och berättar om hur deras EBM-teknik framgångsrikt används av stora företag som GE Aviation för att producera flygplansdelar som både har längre livslängd och som bidrar till bränslesnålare plan. Vi har även bjudit in Dr Klas Boivie som under sin karriär fördjupat sig i produktionstekniker och metallpulver för additiv tillverkning av metalldelar.

På plastsidan har vi bjudit in två av landets främsta servicebyråer för prototyper och kortserietillverkning – Acron Formservice och Prototal. De kommer i ett antal kundfall att berätta om hur de hjälper sina kunder med funktionsprototyper, enstycksproduktion och kortserieproduktion.

Anmäler du dig redan nu, så får du rabatt på det redan låga priset. Du betalar 1995 kronor, jämfört med ordinarie pris 3990 kronor. Studerande betalar halva priset.

Läs mer och anmäl dig här

2 kommentarer till “AM-Dagen – en heldagskonferens om additiv tillverkning”
 1. Sten Farre skriver:

  Hej
  Saknar ett föredrag om att tillverka formar för att gjuta metaller i.
  Prototal, t.ex, tillverkar en plastmodell som sedan formas i sand för att ge en geometri som kan gjutas.
  Jag efterlyser föredrag som skipar det avsnittet och går från CAD-form-gjuten detalj. Tekniken finns och används i Tyskland, Turkiet, Spaniem m.fl. länder, dock inte i Sverige.

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej,

   Tack för din kommentar. Detta är en punkt som vi arbetar vidare med. Räkna alltså med ett tillägg inom kort!

   MVH,
   Mattias Kristiansson (redaktör)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: