AM-Dagen – en heldagskonferens om additiv tillverkning

am_dagen_editorial

Den 19 september på Kistamässan i Stockholm arrangerar vi årets konferens om additiv tillverkning – AM-Dagen.

Under en hel dag får du lyssna på de främsta experterna vad gäller att tillverka additivt i metall och plast. Dessutom finns flera maskiner på plats så att du kan testa själv.

Hälften av alla nya maskiner går nu rakt in i de tillverkande företagen, där de används i utveckling och produktion. Priser på många maskiner har halverats på ett år och flera nya material presenteras varje vecka.

Detta beskriver vi och ger konkreta exempel på under AM-Dagen på Kistamässan i Stockholm den 19 september.

Läs mer och anmäl dig här

Utvecklingen av de additiva teknikerna handlar både om korta serier och skräddarsydd enstycksproduktion, men också att producera komplexa form- och gjutverktyg som traditionell teknik inte rår på. Det som möjliggör denna utveckling är innovationer inom utrustning och material.

AM-Dagen riktar sig till svenska tillverkningsföretag. Under dagen lär du dig hur de olika teknikerna fungerar och vilka egenskaper de olika plast- och metallmaterialen har. Keynote-talare är Phil Reeves från brittiska analysföretaget Econolyst. Han har djupa erfarenheter både från forskarvärlden och affärsutveckling. Phil förklarar framväxten av AM-tekniken och vilka krafter som driver teknikenoch affärerna.

På metallsidan kommer Arcam och berättar om hur deras EBM-teknik framgångsrikt används av stora företag som GE Aviation för att producera flygplansdelar som både har längre livslängd och som bidrar till bränslesnålare plan. Vi har även bjudit in Dr Klas Boivie som under sin karriär fördjupat sig i produktionstekniker och metallpulver för additiv tillverkning av metalldelar.

På plastsidan har vi bjudit in två av landets främsta servicebyråer för prototyper och kortserietillverkning – Acron Formservice och Prototal. De kommer i ett antal kundfall att berätta om hur de hjälper sina kunder med funktionsprototyper, enstycksproduktion och kortserieproduktion.

Anmäler du dig redan nu, så får du rabatt på det redan låga priset. Du betalar 1995 kronor, jämfört med ordinarie pris 3990 kronor. Studerande betalar halva priset.

Läs mer och anmäl dig här

2 kommentarer till “AM-Dagen – en heldagskonferens om additiv tillverkning”
 1. Sten Farre skriver:

  Hej
  Saknar ett föredrag om att tillverka formar för att gjuta metaller i.
  Prototal, t.ex, tillverkar en plastmodell som sedan formas i sand för att ge en geometri som kan gjutas.
  Jag efterlyser föredrag som skipar det avsnittet och går från CAD-form-gjuten detalj. Tekniken finns och används i Tyskland, Turkiet, Spaniem m.fl. länder, dock inte i Sverige.

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Hej,

   Tack för din kommentar. Detta är en punkt som vi arbetar vidare med. Räkna alltså med ett tillägg inom kort!

   MVH,
   Mattias Kristiansson (redaktör)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: