Kinesisk maskin bygger med mänsklig vävnad

regenovo

På kinesiska Hangzhou University of Electronic Science and Technology har ett forskarteam tagit fram en additiv teknik som heter Regenovo 3D Bio Printer. Till skillnad från annan utrustning arbetar Regenovo med mänsklig vävnad som byggnadsmaterial.

Enligt teamet har utrustningen en upplösning på ner till 15 mikron och arbetar i temperaturer mellan 0-300 grader celsius. Det ska medföra att maskinen kan använda många typer av material.

Ett av de projekt som teamet sett som framgångsrikt har att göra med printade “byggnadsställningar” för hjärtvävnad. Dessa ställningar kan användas för att stödja komplexa hjärtoperationer och är biologiskt nedbrytbar, något som tar runt ett år, menar man.

Nästa steg i Regenovo-projektet är kliniska tester av dessa byggnadsställningar samt benkonstruktioner. Målet är ett godkännande från olika medicinska institut och att maskinen ska kunna användas på sjukhus inom en snar framtid.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: