Alphaform fördjupar samarbetet med Hackås

Peter Vomacka, vd, Hackås Precisionsgjuteri.

Peter Vomacka, vd, Hackås Precisionsgjuteri.

Hackås Precisionsgjuteri, HPG, fördjupar samarbetet med Alphaform, genom att marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friformstekniker.

Det stärkta samarbetet innebär att HPG kommer att marknadsföra och sälja Alphaforms Rapid Cast-framtagna aluminiumgjutgods i Sverige. Dessutom kommer man från och med nu att även
marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friformstekniker. Alphaform marknadsför och säljer HPGs precisionsgjutgods i Finland och kommer från och med nu att introducera HPGs gjutgods på den engelska marknaden.

– Fördjupat samarbete breddar HPGs produkterbjudande på ett utmärkt sätt och ger våra kunder ytterligare en möjlighet att förbättra sin produktutvecklingsprocess, säger HPGs vd Peter Vomacka.

Hackås Precisionsgjuteri erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder som har höga krav på design, finish och funktion. HPG har kunder inom branscher som MedTech, Telekom, Försvar och Fordon. Företaget, som har 30 anställda, omsatte 28 miljoner kronor under 2012.

Alphaform är en av Europas större tillverkare av friformsmodeller och prototyper. Alphaforms kärnkompetens är att använda friformsteknik för att producera plast- och metallkomponenter. Företaget kommer i år att delta på SubContractor-mässan på Elmia i Jönköping den 12-15 november.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printat gips nära till hands

Efter en ledbandsoperation 3d-printade företagen Skymaker och Wematter ett gips till Pia Lindström så att hon kunde träna, tvätta händerna och duscha som vanligt. Nu vill de att fler aktörer inom sjukvården ska börja använda tekniken.

Publicerat av: 

DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: