Alphaform fördjupar samarbetet med Hackås

Peter Vomacka, vd, Hackås Precisionsgjuteri.

Peter Vomacka, vd, Hackås Precisionsgjuteri.

Hackås Precisionsgjuteri, HPG, fördjupar samarbetet med Alphaform, genom att marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friformstekniker.

Det stärkta samarbetet innebär att HPG kommer att marknadsföra och sälja Alphaforms Rapid Cast-framtagna aluminiumgjutgods i Sverige. Dessutom kommer man från och med nu att även
marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friformstekniker. Alphaform marknadsför och säljer HPGs precisionsgjutgods i Finland och kommer från och med nu att introducera HPGs gjutgods på den engelska marknaden.

– Fördjupat samarbete breddar HPGs produkterbjudande på ett utmärkt sätt och ger våra kunder ytterligare en möjlighet att förbättra sin produktutvecklingsprocess, säger HPGs vd Peter Vomacka.

Hackås Precisionsgjuteri erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder som har höga krav på design, finish och funktion. HPG har kunder inom branscher som MedTech, Telekom, Försvar och Fordon. Företaget, som har 30 anställda, omsatte 28 miljoner kronor under 2012.

Alphaform är en av Europas större tillverkare av friformsmodeller och prototyper. Alphaforms kärnkompetens är att använda friformsteknik för att producera plast- och metallkomponenter. Företaget kommer i år att delta på SubContractor-mässan på Elmia i Jönköping den 12-15 november.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: