Ny butik för 3d-skrivare i Stockholm

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 19 november 2013

!cid_A183C29A-8083-4A0B-8A32-059198401E9E@agi

Vi rapporterade tidigare om att Harrods och Currys är några av varuhusen i Storbritannien som kan erbjuda sina kunder 3dskrivare i sitt sortiment, liknande satsningar finns också i Sverige . Nu har dock Creative tools tagit steget längre. För en månad sedan öppnades en butik i Porto, Portugal. Igår öppnade man också en renodlad 3d-butik i Stockholm. Med allt inom 3dprint, scanning och mjukvaror.

Där kan både företag och privatpersoner få hjälp att hitta rätt utrustning utifrån deras behov. Man ska också kunna känna på den senaste tekniken både vad gäller material och utrustning, säger Creative tools via deras hemsida.

– Vi ser det här som ett naturligt steg för att öka vår tillgänglighet och service mot kunden, säger Nicklas Jarl på Creative tools.

Creative tools har länge sett åt möjligheten att kunna öka närvaron för deras befintliga kunder i Stockholm. Butiken kommer vara öppen mellan 13:00-18:00  Helgfria vardagar. Butiken kommer dock till en början fungera mer som ett showroom, och öppettiderna kan därför variera en aning, säger Jarl. Det kommer vara möjligt att köpa allt som finns i deras webbutik i butiken, dock med fokus mindre skrivare och hårdvaror.

– Med hårdvaran finns det ett större behov av att kunna se hur tekniken fungerar och vad man ska med den till, säger Nicklas Jarl.

Vad man ska med tekniken till? Ja det beror på vem som frågar.

Läs vidare

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

3dp.se har ny hemsida och logga

Från och med måndagen den 8 april kommer det att se lite annorlunda ut när du surfar in på 3dp.se. Hemsidan har fått en helt ny design med en grön färg och även en ny logga i form av ett printhuvud.
3DP-2024-1200x800

Wohlers Report: Kraftig ökning av AM i metall

Den stora årliga trendrapporten för additiv tillverkning och 3D-printing, Wohlers Report, har landat. Årets rapport visar bland annat att AM i metall ökade med 24,4 procent under förra året. 
Wohlers-Report-Graph-ver2

Två nya partnerskap för HP

HP har ingått partnerskap med två företag. Den ena är den tyska efterbehandlingsleverantören DyeMansion, den andra är Accel Digital Solutions (ADS), en startup fokuserad på 3D-printing.
HP-DyeMansion-PR_1

Senaste nytt

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

3DVerkstan utökar portföljen med Caracol

3DVerkstan har inlett ett samarbete med Caracol avseende deras system för storskalig additiv tillverkning med robot.
Caracol

Saab Dynamics och Freemelt inleder samarbete

Freemelt har fått en order från Saab Dynamics gällande en förstudie om materialprocessutveckling av komplexa material för nya innovativa lösningar inom försvarsindustrin.
Freemelt-2-1