Digital Mechanics växer med flytt

Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg på Digital Mechanics.

Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg på Digital Mechanics.

Västeråsbaserade Digital Mechanics flyttar i april 2014 till större lokaler. Flytten är enligt företaget en förutsättning för fortsatt expansion. Ett av målen är att fortsätta att bygga upp ett 3d-center med de senaste teknikerna inom additiv tillverkning.

Flytten innebär att företaget går från lokaler på 300 till 1100 kvadratmeter. Därmed ska Digital Mechanics kunna hantera ännu större projekt och förbättra sin logistik.

Med flytten öppnar företaget även för möjligheten att exportera mot den europeiska marknaden.

– Den europeiska marknaden är strategiskt viktigt, säger företagets vd Fredrik Finnberg. Vi håller nu på att bygga upp ett nätverk av återförsäljare. Vi arbetar för närvarande med fyra olika tekniker inom 3d-utskrifter. Våra kunder finns inom alla branscher, men störst är vi inom mekaniska detaljer till industrin. För att fortsätta att ligga i framkant kommer vi att investera i de senaste teknikerna och därmed skapa nya möjligheter för våra kunder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: