Danska skolbarn använder 3d-printrar

3dprint_kids

Protechs danska dotterbolag har tillsammans med fonden Inseo och Teknologisk Institut i Danmark sett till att danska grundskole- och gymnasieelever kan använda 3d-printrar i undervisningen.

Projektet pågår i 1,5 år i ett område som heter Juelsminde, och flera skolor kommer att kunna använda 3d-printrar tillsammans med surfplattor med verktyg för att skapa 3d-objekt.

Enligt Protech Danmarks vd, Thomas Tønnesen, handlar projektet om att barnen ska kunna utforska möjligheterna med tekniken.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: