Nytt verktyg för att granska ytfinish

alicona

Österrikiska Alicona släpper ett nytt mätinstrument för att kvalitetsgranska ytfinish och textur på additivt tillverkade komponenter.

Mäthuvudet är monterat på en ram som både kan fästas på ett bord eller användas handhållen. Mäthuvudet är motoriserat i Z-axeln och mäter automatiskt i vertikal riktning över den komponent som ska granskas. Mätresultaten kan levereras efter koordinater eller som ett genomsnittligt resultat över en större yta.

Arbetsdistansen är upp till 34 millimeter, medan varje mätningsenhet ligger på 10×10 millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: