Metallsintring vinnare i Airbus livscykelanalys

airbus_eos_life_cycle

Den tyska 3d-printerutvecklaren EOS har i ett samarbete med Airbus gjort en omfattande livscykelanalys av två olika produktionstekniker.

De två teknikerna som användes i undersökningen var metallbaserad lasersintring, DMLS, och så kallad rapid casting. Komponenten som producerades var ett fäste som används i Airbus A320, en standardkomponent i flygplan.

Undersökningen omfattade allt från leverantören av metallpulver, EOS maskin och slutanvändaren. Målet var att kunna visa på reducerade koldioxidutsläpp och förbättrad användning av råmaterial och energi samt optimerad återvinning.

Det första steget var att jämföra ett standardfäste i stål framtagen med konventionell gjutning med ett designoptimerat fäste i titan producerat med metallsintring. I detta moment framkom att själva användarfasen har störst miljöpåverkan i fråga om energiåtgång och koldioxidutsläpp sett till fästets totala livscykel.

Genom att optimera geometrin i det metallsintrade fästet kunde man få ner koldioxidutsläppen med nästan 40 procent. Den största faktorn var den viktreducering som man fick till genom att använda titan och få bort onödiga gram i själva utformningen av fästet. Totalt handlade det om en viktreducering på tio kilo per flygplan.

Den andra fasen av livscykelanalysen fokuserade på tillverkningsprocessen. Här jämförde man tillverkning med rapid casting och metallsintring i en EOSINT M 280-maskin. Komponenten var det optimerade fästet.

Den totala energiåtgången för att ta fram metallpulver och producera med metallsintring var något lägre än rapid casting. Metallsintringsprocessen var mest effektiv i materialanvändningen – totalt 25 procent lägre materialåtgång jämfört med rapid casting.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: