Autodesk slutför förvärvet av brittiska Delcam

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 februari 2014
Buzz Kross, ansvarig för design-, lifecycle- och simuleringsprodukter på Autodesk.
Buzz Kross, ansvarig för design-, lifecycle- och simuleringsprodukter på Autodesk.

Autodesk har slutfört företagets förvärv av Delcam, som utvecklar programvara för datorstödd tillverkning (CAM). Delcam kommer att verka som ett helägt och oberoende drivet dotterbolag till Autodesk utan några betydande förändringar planerade för företagets verksamhet.

– Autodesk tillför ökad finansiell styrka för Delcam, oöverträffad expertis inom design och en lång historia av att göra tekniken tillgänglig för en bred publik. Genom att dela vår teknik och kompetens kommer denna affär förändra industrier och förbättra hur världen utformas och tillverkas, säger Clive Martell, vd på Delcam.

Delcam, som har sitt huvudkontor i Birmingham, Storbritannien, tillhandahåller ett brett utbud av design-, tillverknings- och besiktningsmjukvaror som möjliggör automatiserade CAD/CAM-lösningar för en rad olika branscher omfattande allt från flyg-och fordonsindustrin till leksaker och sportutrustning. Företaget har mer än 30 kontor över hela världen och cirka 700 anställda.

– Förvärvet av Delcam är ett viktigt steg i Autodesks fortsatta expansion inom tillverkningsindustrin och bortom vår förankring i design. Tillsammans med Delcam vi ser fram emot att påskynda utvecklingen av en mer omfattande Digital Prototyping-lösning och leverera en bättre tillverkningsupplevelse, säger Buzz Kross, ansvarig för design-, lifecycle- och simuleringsprodukter på Autodesk.

Senaste nytt

Hushållsavfall i plast blir filament för 3D-printing

Mängden plastavfall i de tyska hushållen har tredubblats under de senaste 30 åren, varav en stor del kommer från förpackningar. Tyska forskare har nu framgångsrikt lyckats omvandla plasten till filament för 3D-printing.
Fraunhofer 1

Mässan där allt kretsar kring plast

Den 7-8 maj 2025 anordnas Plastteknik Nordic på Malmömässan för 13:e gången. I år medverkar ett tiotal utställare som på ett eller annat sätt är verksamma inom 3D-printing.
Plastteknik

Blått livsmedelssäkert 3D-printmaterial

Franska Sculpteo introducerar PA12 Blue, ett nytt 3D-printmaterial särskilt utvecklat för mathantering, tillagning och lagring. Ett material som uppfyller både EU:s direktiv för livsmedelssäkerhet och riktlinjer från U.S. Food and Drug Administration (FDA).
blue3d-2

Video: Hur kan man kombinera AM och formsprutning?

Vilka synergier kan uppstå om man kombinerar additiv tillverkning och formsprutning? Detta ämne har Prototals Henrik Lundell och Claes Sjödahl gjort en djupdykning i.
Prototal video

Läs vidare

AI med öppen källkod skapar CAD från text

Eftersom intresset för generativ artificiell intelligens (AI) fortsätter att öka, har AM-industrin bevittnat en tillväxt i text-till-CAD-plattformar. Dessa verktyg tillåter användare att skapa 3D-printbara CAD-filer från enkla textbeskrivningar, vilket gör additiv tillverkning mer allmänt tillgänglig.
Zoo-Text-to-CAD-users-interface.-Image-by-3D-Printing-Industry-1024x667-1

nTop och NVIDIA samarbetar om GPU-driven design för AM

nTop, tidigare nTopology, ska förbättra funktionerna i sin designprogramvara med hjälp av NVIDIA. Det ska resultera i snabbare produktutveckling.
bmw-group-virtual-factory-nvidia-omniverse

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858