ExOne stärker efterbehandlingen med två köp

exone_david_burns

Amerikanska 3d-printerleverantören ExOne har förvärvat två företag för att utöka sina möjligheter med efterbehandling av 3d-printade produkter.

Det handlar dels om tyska MWT, dels om amerikanska Machin-A-Mation. Köpeskillingen är totalt tio miljoner dollar. MWT tillverkar mikrovågsteknik för industribruk. Machin-A-Mation är verksamma inom skräddarsydda maskiner.

– Vi är övertygade om att integrationen av vertikala processer kring additiv tillverkning kan påskynda andra företags satsningar på produktionstekniken, säger ExOnes operative chef David Burns. Våra förvärv är kritiska i efterbehandlingen av 3d-printade komponenter och representerar viktiga bitar i värdekedjan.

MWTs mikrovågsteknik används för att termiskt processa sandgjutformar och -kärnor där man använder bindemedel som ska torkas. Tekniken kommer att användas vid produktionsenheten i Augsburg, Tyskland. Machin-A-Mation tillverkar specialmaskiner och företagets teknik ska appliceras på ExOnes affärsområde ExCast. Inom området fokuserar man på produktion av komplexa geometrier för områden som flygindustri och tillverkning av båtar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: