Första kollektionen med multimaterial och färg

van_vuuren

Den sydafrikanska formgivaren och ingenjören Michaella Janse van Vuuren sällar sig till raden av kreatörer som använder 3d-print för att skapa klädesplagg. Van Vuuren har använt Stratasys senaste teknik som medger både multimaterial, alltså flera olika materialegenskaper i samma körning, och fyrfärg. Med tekniken har hon bland annat producerat en korsett, skor och ett bälte.

– Möjligheten att kombinera hårda och mjuka material i samma stycke är unikt, att samtidigt få med färg i processen inspirerar oss kreatörer att tänka i helt nya banor, säger van Vuuren.

Korsetten, Stained Glass, består av mönster med blommor, bär och löv. Syftet är att efterlikna de färgglada, blyinfattade fönster som återfinns i kyrkor.

Stratasys materialingenjör Tal Ely samarbetade nära van Vuuren för att ta fram korsetten i tre basmaterial; ett transparent, ett gummiliknande och Stratasys VeroMagenta, för att få fram de rosa och lila färgerna. De tre materialen har sedan kombinerats i olika mängd för att få fram önskade egenskaper och färger.

Det ingår även flera olika skor i kollektionen. Varje sko kombinerar hårda material som ger stöd, gummimaterial för flexibilitet och färger för att skapa mönster.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.