Snart kan du 3d-printa med grafen

graphene2

Gary Economi, vd, Grafoid, som nu tar fram grafenmaterial som kan 3d-printas.

Ett avtal mellan företagen Grafoid och Altamat ska resultera i både pulver och filament av grafen för 3d-printproduktion. Grafoid var det första företaget som registrerade en grafenbaserad produkt, Mesograf, i maj förra året.

– Att nå framgångar inom grafenmaterial som kan 3d-printas kommer av möjligheten att skapa högpresterande produkter till lägst möjligast kostnad med så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Gary Economo, vd, Grafoid.

Grafoid har forskning och produktion i Kanada, Singapore och USA. Altamat är en materialtillverkare med fokus på avancerade material, i synnerhet på metall- och kompositsidan. De grafenbaserade 3d-printmaterial som företagen nu ska utveckla bygger på Mesograf. Det är ett grafenmaterial med hög renhet och som produceras i tunna lager.

Enligt Grafoid ska produktportföljen bestå av ett stort antal grafenprodukter, både i pulverform och filament. Materialen ska kunna användas både för prototypframställan och slutkundsprodukter i en rad olika industrinischer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: