Premould expanderar med 3d-printföretag

preshape

Anders Johansson, vd, Premould.

Verktygstillverkaren och formsprutningsföretaget Premould expanderar nu genom att starta ett nytt företag, Preshape.

Preshape kommer att leverera SLS-detaljer, SLA-mastrar, visuella modeller och ur silikonverktyg tillverka vakuumgjutna detaljer. Verksamheten kommer att vara förlagd i direkt anslutning till Premoulds fabrik i Huskvarna på Datorgatan 8.

– För att möta våra kunders behov av prototyper har vi valt att bli en helhetsleverantör av prototyper till polymerbranschen, säger Anders Johansson, Premoulds vd.

Flera nyanställningar har gjorts och det kan bli aktuellt med ännu fler under det närmaste året, menar man. Initialt bemannas Preshape av två personer och produktionsstart är den första maj 2014.

– Satsningen ger oss möjlighet att utöka servicenivån till befintliga kunder och att komma in tidigare i projekten, fortsätter Anders Johansson.

Premoulds huvudkontor ligger i Gisebo med verktygstillverkningen av lågvolymverktyg och tre formsprutor i storlekarna 50, 90 och 230 ton för provkörning av nya verktyg. Premoulds lågvolymproduktion i Huskvarna har en modern maskinpark bestående av 5 formsprutor i storlekarna 50, 85, 120 och 300 ton för lågvolymproduktion. Alla bestyckade med robotar.

Premould AB startade 2003 i Huskvarna, Gisebo. Företagsgruppen har idag 22 medarbetare och omsätter cirka 26 miljoner kronor. Inriktningen är tillverkning av prototyp- och lågvolymverktyg i aluminium, formsprutning av prototyper och lågvolymserier samt FFF-detaljer och vakuumgjutna detaljer. Företaget har även ett kontor i Gislaved med en anställd.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.