3D Systems köper Medical Modeling

med1

3d-printleverantören 3D systems annonserade i början av april att de nu köper Medical Modeling baserat i Golden, Colorado. Det medicinska företaget är en pionjärerna i USA inom medicinsk modellering med personlig kirurgi i fokus. Företaget har sedan tidigare använt sig av 3d-printteknik för att skapa patientspecifika medicintekniska lösningar, så som implantat och kirurgiska planeringsverktyg och andra typer av designtjänster.

– Efter att ha arbetat med kirurger runt om i världen i tiotusentals patientfall, har vi ett unikt perspektiv på möjligheter för operationsplanering. Detta tillsammans med 3DS teknikplattform och resurser, skulle  vi kunna påskynda vår globala tillväxt och öka det allmänna behandlingsresultatet, säger Andy Christensen, VD Medical Modeling.

Uppköpet kommer också innebära att 3D Systems nu samlar alla deras medicinska lösningar under en enhet ledd av Medical Modelings vd, Andy Christensen.

–  Genom att utnyttja vår samlade kompetens, teknik och kanaler under kompetent ledning av Andy Christensen, planerar vi att leverera ett fortsatt växande utbud av medicintekniska verktyg inom både metall och plast avsedda att möta de snabbt växande möjligheterna inom medicinska fältet, säger Avi Reichental, vd, 3D Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: