Substitut till gips vid benbrott

gips

Osteoid Medical cast har nu släppt ett medicinska substitut till gips. Deras produkt som förra veckan vann ett A’Design Award i kategorin 3D printad form och produktdesign, ska hjälpa patienter att utan ett kliande gips kunna rehabilitera benbrott.

Med hjälp av 3d-teknik kan varje patient få en skräddarsydd skena utifrån deras behov. Varje patient kan scannas med en 3d-scanner, och läkaren kan utifrån en CAD-fil bygga ett stöd för patientens benbrott.

I och med formen på skenan och att materialet som används kan patienten på ett enklare sätt hålla den brutna kroppsdelen ren, och behöver inte vara alls lika aktsam mot vatten. Produkten som förra veckan vann A’design award, hade dessutom ett integrerat benstimulator som ska skynda på läkningsprocessen med hela 38 procent, och kan ge en ökad läkning i 80 procent av fallen.

A’design award delas ut varje år på A’design award gala vid Comosjön i Italien.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: